Post-X in Antwerpen

Thermal Comfort Systems heeft project Post-X uitgevoerd in opdracht van Aircoplus door nauwe samenwerking met Henco. Waarbij Henco voorziet in het juiste materiaal en TCS haar expertise gebruikt voor een uniek ontwerp en de uitvoering. Samen bleek dit een sterke combinatie.

Vroeg aan tafel

Omdat TCS in een vroeg traject mee dacht, kon er een perfect ontwerp worden gemaakt. Normaal gesproken heb je voor oppervlakten van 1000 m² per verdieping, ongeveer 7 verdeler locaties nodig verspreid over de gehele verdieping. TCS heeft  een ontwerp gemaakt waarbij er 2 verdelers in de centrale schacht zijn geplaatst.

Uitdaging

Het bleek een uitdaging om een ontwerp te maken waarbij de verdelers en de voedingen naar de verdelers niet in de computervloer van de bovenliggende verdieping kwamen te leggen. Daarom is er een keuze gemaakt om al het leidingwerk in het plafond aan te brengen. Zowel koeling als verwarming vind plaats in het plafond.

Scherp vlechtdraad

TCS bleef nauw bij de bouw betrokken door naast het ontwerp van de betonkernactivering ook de montage en de afroep van de materialen naar de bouw te regelen. Daarom kon er snel worden ingegrepen toen bleek dat de vlechter stug en scherp vlechtdraad gebruikte die ook nog omhoog stak. Dit kan namelijk de buis kan beschadigen, waardoor  lekkages kunnen ontstaan.
Meer informatie vind je op de projectpagina